Redaktion

Erik Olausson_litenErik Olausson
är chefredaktör och utgivare

Har arbetat för Örnsköldsviks Allehanda, Hallandsposten och suttit i redaktionen för tidningen Lundagård. Är utbildad vid Lunds universitets magisterprogram i journalistik men har även en examen som civilingenjör i medieteknik från Linköpings tekniska högskola.

Mobil: 0739-39 01 98
E-post: erik.olausson@rapidus.se

Jennie Lorentsson bylineJennie Lorentsson
är nyhetschef

Har arbetat som reporter och nyhetschef på olika lokaltidningar. Lägger nyhetsfokus på infrastrukturfrågor, arbetsmarknad, handel, regionpolitik och näringsliv ur ett bredare perspektiv. Är en hängiven hundägare tillika van globetrotter.

Mobil: 0708-597383
E-post: jennie.lorentsson@rapidus.se

Emily BinksEmily Binks
är nyhetschef

Frilansjournalist, utbildad vid Lunds universitet kandidatprogram i journalistik med datavetenskaplig utbildning i botten.

Mobil: 0703 10 69 07
E-post: emily.binks@rapidus.se

Keld_broksöKeld Broksø
är Köpenhamnsredaktör

Frilansjournalist och kommunikationsrådgivare som var med i Rapidus grundande grupp av journalister år 2000. Har tidigare arbetat som reporter på morgontidningarna Politiken och Jyllands-Posten. Driver sedan 1998 egen firma, www.kb-kommunikation.dk. Etablerad skribent och moderator i ämnet Öresundsfrågor, liksom medicin och näringsliv i bredare perspektiv. Är dessutom författare och har bland annat utkommit med fyra romaner om internationella säkerhetsförhållanden.

Mobil: +45 23 24 41 52
E-post: keld@kb-kommunikation.dk
Skype: brokcph

Magnus ErlandssonMagnus Erlandsson
är reporter

Frilansjournalist utbildad vid Lunds universitet kandidatprogram i journalistik. Har tidigare jobbat för flera dagstidningar, bland annat Smålandsposten och Kristianstadsbladet.

Är civilingenjör med en examen i Väg- och vattenteknik från LTH men har även en bakgrund som filmproducent och regissör inom reklam- och företagsfilm.

Mobil: 0707-445446
E-post: magnus.erlandsson@rapidus.se

Anders Frick
är reporter

Erfaren frilansjournalist med specialinriktning mot IT, telekom och webb. Har tidigare jobbat för bland annat Ny Teknik, Metro Teknik och Computer Sweden. Är civilingenjör i medieteknik, har examen i företagsekonomi och har studerat innovationsjournalistik i Silicon Valley samt New York.

Mobil: 0768-848126
E-post: anders.frick@rapidus.se

kristofferKristoffer Lindblad
är fotograf

Har tidigare varit bildchef på tidningen Lundagård. Utbildad systemvetare från Lunds universitet och arbetar även som systemtekniker.

Mobil: 0708-555 222
E-post: kristoffer.lindblad@rapidus.se

Försäljning och marknadsföring

Jacqueline_fredriksson_litenJacqueline Fredriksson
är Rapidus försäljningschef

Jacqueline har bott i Skåne sedan 2004 och bland annat jobbat fem år som senior säljare för amerikanska datorjätten Apple. Hon driver även eget företag som makeup-artist.

Mobil: 0705-480 422
E-post: jacqueline.fredriksson@rapidus.se

Jan_WifstrandJan Wifstrand
är Rapidus huvudägare, vd och styrelseordförande

Grundade Rapidus år 1999, med start för verksamheten 24 januari 2000. Har varit utgivare och chefredaktör för Dagens Nyheter 2003-2006 och för Sydsvenskan under åren 1992-1998 och även arbetat som rådgivare åt norska Schibstedkoncernen.

Andra uppdrag:

Styrelseledamot Grand Hotel i Lund, www.grandilund.se
Svenska Handbollslandslaget AB, www.svenskhandboll.se

E-post: jan.wifstrand@rapidus.se
Skype: janwif

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!

Samarbetspartners: