Redaktion

Erik Olausson_litenErik Olausson
är chefredaktör och utgivare

Har arbetat för Örnsköldsviks Allehanda, Hallandsposten och suttit i redaktionen för tidningen Lundagård. Är utbildad vid Lunds universitets magisterprogram i journalistik men har även en examen som civilingenjör i medieteknik från Linköpings tekniska högskola.

Mobil: 0739-39 01 98
E-post: erik.olausson@rapidus.se

Emily BinksEmily Binks
är nyhetschef

Frilansjournalist, utbildad vid Lunds universitet kandidatprogram i journalistik med datavetenskaplig utbildning i botten.

Mobil: 0703 10 69 07
E-post: emily.binks@rapidus.se

Keld_broksöKeld Broksø
är Köpenhamnsredaktör

Frilansjournalist och kommunikationsrådgivare som var med i Rapidus grundande grupp av journalister år 2000. Har tidigare arbetat som reporter på morgontidningarna Politiken och Jyllands-Posten. Driver sedan 1998 egen firma, www.kb-kommunikation.dk. Etablerad skribent och moderator i ämnet Öresundsfrågor, liksom medicin och näringsliv i bredare perspektiv. Är dessutom författare och har bland annat utkommit med fyra romaner om internationella säkerhetsförhållanden.

Mobil: +45 23 24 41 52
E-post: keld@kb-kommunikation.dk
Skype: brokcph

Magnus ErlandssonMagnus Erlandsson
är reporter

Frilansjournalist utbildad vid Lunds universitet kandidatprogram i journalistik. Har tidigare jobbat för flera dagstidningar, bland annat Smålandsposten och Kristianstadsbladet.

Är civilingenjör med en examen i Väg- och vattenteknik från LTH men har även en bakgrund som filmproducent och regissör inom reklam- och företagsfilm.

Mobil: 0707-445446
E-post: magnus.erlandsson@rapidus.se

Felicia Frithiof
är reporter

Frilansjournalist utbildad vid Skurups folkhögskola, men har även en statsvetenskaplig utbildning i botten. Har tidigare arbetat på Omni, Sveriges Radio och SVT.

Mobil: 070 - 473 64 33
E-post: felicia.frithiof@rapidus.se

Elisabet Ottosson
är reporter

Frilansjournalist utbildad vid Lunds universitet kandidatprogram i journalistik. Har innan dess jobbat i många år som teknisk projektledare och produktionschef i bioteknik- och läkemedelsindustrin. Är civilingenjör med en examen i Kemiteknik och bioteknik från LTH.

Mobil: 0707 - 351733
E-post: elisabet.ottosson@rapidus.se

Emiliano Strauss
är nyhetschef och reporter

Frilansjournalist utbildad på JMK vid Stockholms universitet, med tidigare examen i sociologi vid Stockholms universitet samt personal- och arbetslivsfrågor med arbetsrätt som huvudämne vid Lunds universitet. Jobbar utöver Rapidus även mot olika tidningar, magasin och Sveriges Radio.

Mobil: 0762-443636
E-post: emiliano.strauss@rapidus.se

kristofferKristoffer Lindblad
är fotograf

Har tidigare varit bildchef på tidningen Lundagård. Utbildad systemvetare från Lunds universitet och arbetar även som systemtekniker.

Mobil: 0708-555 222
E-post: kristoffer.lindblad@rapidus.se

Försäljning och marknadsföring

Jacqueline_fredriksson_litenJacqueline Fredriksson
är Rapidus försäljningschef

Jacqueline har bott i Skåne sedan 2004 och bland annat jobbat fem år som senior säljare för amerikanska datorjätten Apple. Hon driver även eget företag som makeup-artist.

Mobil: 0705-480 422
E-post: jacqueline.fredriksson@rapidus.se

Jan_WifstrandJan Wifstrand
är Rapidus huvudägare, vd och styrelseordförande

Grundade Rapidus år 1999, med start för verksamheten 24 januari 2000. Har varit utgivare och chefredaktör för Dagens Nyheter 2003-2006 och för Sydsvenskan under åren 1992-1998 och även arbetat som rådgivare åt norska Schibstedkoncernen.

Andra uppdrag:

Styrelseledamot Grand Hotel i Lund, www.grandilund.se
Svenska Handbollslandslaget AB, www.svenskhandboll.se

E-post: jan.wifstrand@rapidus.se
Skype: janwif

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!

Samarbetspartners: