Redaktion

Niclas Lindstrand
är chefredaktör och ansvarig utgivare

Konsult i mediebranschen med ett förflutet som chefredaktör för Skaraborgs Läns Allehanda, affärsutvecklingschef på Dagens Nyheter och webbchef på Skånska Dagbladet.

Mobil: 070 - 773 44 56
E-post: niclas.lindstrand@rapidus.se

Emiliano Strauss
är nyhetschef

Frilansjournalist utbildad på JMK vid Stockholms universitet, med tidigare examen i sociologi vid Stockholms universitet samt personal- och arbetslivsfrågor med arbetsrätt som huvudämne vid Lunds universitet. Jobbar utöver Rapidus även mot olika tidningar, magasin och Sveriges Radio.

Mobil: 0762-443636
E-post: emiliano.strauss@rapidus.se


Keld Broksø

är Köpenhamnsredaktör

Frilansjournalist och kommunikationsrådgivare som var med i Rapidus grundande grupp av journalister år 2000. Har tidigare arbetat som reporter på morgontidningarna Politiken och Jyllands-Posten. Driver sedan 1998 egen firma, www.kb-kommunikation.dk. Etablerad skribent och moderator i ämnet Öresundsfrågor, liksom medicin och näringsliv i bredare perspektiv. Är dessutom författare och har bland annat utkommit med fyra romaner om internationella säkerhetsförhållanden.

Mobil: +45 23 24 41 52
E-post: keld@kb-kommunikation.dk
Skype: brokcph

Elisabet Ottosson
är reporter

Frilansjournalist utbildad vid Lunds universitet kandidatprogram i journalistik. Har innan dess jobbat i många år som teknisk projektledare och produktionschef i bioteknik- och läkemedelsindustrin. Är civilingenjör med en examen i Kemiteknik och bioteknik från LTH.

Mobil: 0707 - 351733
E-post: elisabet.ottosson@rapidus.se

Mette Carlbom
är reporter

Mobil: 076 - 223 47 91
E-post: mette.carlbom@rapidus.se

Kerstin Weman Thornell
är reporter

Mobil: 0702 - 79 03 78
E-post: kerstin.weman@rapidus.se

kristofferKristoffer Lindblad
är fotograf

Har tidigare varit bildchef på tidningen Lundagård. Utbildad systemvetare från Lunds universitet och arbetar även som systemtekniker.

Mobil: 0708-555 222
E-post: kristoffer.lindblad@rapidus.se

Pernilla Gudmundsson
är reporter i Helsingborg

Mobil: 0733-78 86 68
E-post: pernilla.gudmundsson@rapidus.se

Försäljning och marknadsföring

Yessica Andersson
är Rapidus försäljningschef

Yessica har en gedigen bakgrund inom eventindustrin, bland annat från Malmöfestivalen, Eurovision och Grammisgalan. Hon arbetar även för Studieförbundet Bilda, som verksamhetschef för Hiphopcentralen.

Mobil: 076-8786960
E-post: yessica.andersson@rapidus.se

Jan_WifstrandJan Wifstrand
är Rapidus huvudägare, vd och styrelseordförande

Grundade Rapidus år 1999, med start för verksamheten 24 januari 2000. Har varit utgivare och chefredaktör för Dagens Nyheter 2003-2006 och för Sydsvenskan under åren 1992-1998 och även arbetat som rådgivare åt norska Schibstedkoncernen.

Andra uppdrag:

Styrelseledamot Grand Hotel i Lund, www.grandilund.se
Svenska Handbollslandslaget AB, www.svenskhandboll.se

E-post: jan.wifstrand@rapidus.se
Skype: janwif

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!

Samarbetspartners:

[vc_carousel posts_query="size:2|order_by:date|order:ASC|post_type:post|categories:10491" layout="text|text" link_target="_self" speed="3500" mode="horizontal" slides_per_view="1" autoplay="yes" hide_pagination_control="yes" hide_prev_next_buttons="yes" wrap="yes" el_class="partners"]